31.01.2013 БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЛ ОРГАНИЗИРАН ОТ BUSINESS LADY CLUB и КЛУБ НА ЖЕНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ И МЕНИДЖЪРИ

16-01-2013

Членовете на Business Lady Club и Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България организират Благотворителен бал, на който ще се събират средства за закупуването на импланти за дами, претърпели хирургическа интервенция от карцином на гърдата. Събитието е част от националната кампания „Ангели срещу рака на гърдата”, която стартира списание и клуб Business Lady. Благотворителният бал ще се състои на 31 януари 2013 г. в хотел Шератон, бална зала „Роял”, от 19.30 часа.

Кампанията цели да предпази жените, които са здрави, да насърчи жените, които се страхуват да отидат на профилактичен преглед, да подкрепи жените, които вече живеят с диагнозата. Закупуването на импланти и осигуряването на безплатното им поставяне е от изключителна важност за всяка една жена, станала жертва на коварното раково заболяване. Чрез поставяне на протеза/ имплант непосредствено след отстраняването на едната гърда, ние не само ще подпомогнем оперираните от рак жени да преодолеят по-бързо физическата и психическа травма, но и ще се включим пряко в борбата за нормален живот, който всеки един човек заслужава.

Кампанията „Ангели срещу рака на гърдата” вклюва организирането и провеждането на кръгли маси с участието на представители на Министерството на здравеопазването, Министерство на образованието, младежта и науката, лекари и експерти, представители на различни компании, пациентски организации и медии. Провеждане на лекции и дискусии в учебна среда (гимназии и университети). Каузата засяга сериозно и бъдещето на страната ни - младото поколение. Непознаването на проблема, липсата на здравни навици, които се създават чрез постоянна и адекватна информация отвеждат голяма част от жените до фатален край (над 30% от заболелите не оцеляват поради късно диагностициране).

Благотворителната акция по време на събитието ще бъде насочена към събирането на средства за закупуването на импланти за дами, претърпели хирургическа интервенция, в следствие на карцином на гърдата.

Партньори на инициативата са Банка ДСК, Синдиката на българските учители, ТВ7, радио Витоша, телевизия България он еър, Би медия груп.

На Благотворителния бал ще присъстват официални лица, министри, посланици и политици, гости и приятели. Ще вземат участие: балетът на Маша Илиева, солистите на държавния музикален театър – Марио Николов и Валентина Корчакова, поп изпълнителката Александра Жекова, танцьорите от клуб по спортни танци „Амаранд-М”, атракционите на „Fire Soul”.

 

---------------------------------------

За допълнителна информация, моля, свържете се с Ена Лозанова, +359 888 440 623, lozanova@bgbusiness.com; ilieva@bgbusiness.com